Ervaren Coach en Trainer

Ervaringsdeskundige Jeugdtrauma en Narcistisch Misbruik


Als je op zoek gaat naar een bekwame en betrouwbare Trauma- of Narcisme-Coach is Veiligheid het allerbelangrijkste.  

Je wil gehoord en gezien worden, je wil dat wat je meegemaakt hebt erkend wordt.  Je wil begrip en medeleven, je wil menselijkheid ervaren.  Je wil bevestiging krijgen dat het niet jouw schuld was, dat je slachtoffer bent en dat er een dader is (of daders zijn). 

Daarnaast is het belangrijk dat je zicht krijgt op wat er met jou is gebeurd en waarom je doet wat je doet en voelt wat je voelt, zonder schaamte, zonder schuldgevoelens.  

Gaandeweg zal je gaan helen, door beetje bij beetje de Traumatiserende ervaringen te verwerken in plaats van ze weg te duwen.  

Dan kan je opnieuw volop in het leven staan, in plaats van het leven te ondergaan.  

Hoe ben ik gekomen waar ik nu ben? 

Ik ben als enig kind geboren in een dysfunctioneel gezin en zat reeds op mijn 7 jaar op internaat.  Ik heb op 23 scholen gezeten. Er werd veel verhuisd.  Ik heb thuis nooit liefde ontvangen, mijn moeder leunde op mij en stak alle schuld van haar "ongelukkig leven" op mij. Op mijn 10 jaar ben ik naar hartje Congo verhuisd waar ik van schooltaal ben moeten veranderen, van Nederlands naar Frans en werd daar op school gepest. 

Het grootste deel van mijn leven ben ik door mijn grootouders opgevoed die me de onvoorwaardelijke liefde gegeven hebben waar ik zo naar verlangde.

Maar het diepe gemis aan een warme mama is me altijd bijgebleven.

Ik leek aan de buitenkant heel zelfzeker maar vanbinnen was ik één en al twijfel.  Ik haalde op school in Wallonië altijd zeer goede resultaten, studeren was niet nodig. Tot ik naar Leuven ging. Ik had nooit geleerd hoe ik moest studeren.

Reeds in mijn eerste job was ik leidinggevende en daarna had ik steeds zelfstandige functies waar ik zonder al te veel inmenging van managers mijn ding kon doen. 

Ik ben gehuwd met een man die me de hemel beloofde en uiteindelijk een verborgen narcist is gebleken. Waarom zeg ik "uiteindelijk"? Ik had het pas door toen we gingen scheiden. Heel mijn huwelijk ben ik gemanipuleerd en belogen, van de dag dat we mekaar leerden kennen tot nu nog steeds.

Mijn Narcistische opvoeding had ervoor gezorgd dat ik de "schuld" van alle problemen steeds bij mezelf ging leggen. Ik moest nog harder mijn best doen.

Onze 4 kinderen heb ik in mijn eentje opgevoed en gedurende 20 jaar mijn leven zo goed als "on hold" gezet om er voor hen te zijn. Het was een moeilijke tijd en er waren behoorlijk wat gedragsproblemen.  Ik wou absoluut een betere mama zijn voor mijn kinderen dan mijn eigen moeder.

Ik ben daar niet in geslaagd. Door mijn Trauma's en door het manipulatieve gedrag in mijn huwelijk ben ik niet de mama geweest die ik had willen zijn. Trauma's geef je door, ongewild en onbewust. En dat is iets waar wij nog aan te werken hebben.

Op mijn 47 ben ik een eigen zaak gestart, en heb die van 1 naar 110 medewerkers gebracht op enkele jaren tijd. Op mijn 52 ben ik ingestort en op zoek gegaan naar de redenen waarom. Om daar achter te komen heb ik verschillende opleidingen gevolgd : Coaching (International Coaching Federation Certified), NLP Master, Mindfulness Trainer, Stress- & Burn-Out Coach, enz.

Na mijn scheiding ben ik erachter gekomen dat ik met een verborgen Narcist getrouwd was. Alle puzzelstukjes vielen beetje bij beetje op zijn plaats. Ik was al die tijd belogen, gebruikt, gemanipuleerd, zwart gemaakt, geïsoleerd, he "fucked with my mind". 

Zoals ik al zei heb ik een onverzadigbare honger naar kennis en ga ik steeds op zoek naar antwoorden en verklaringen. Waarom slaap ik nog steeds in foetus houding? Waarom ontplof ik soms? Waarom huil ik als ik leed zie rond mij of op het nieuws? Waarom krijg ik kippenvel bij iets wat me raakt? Waarom steiger ik van het woordje "moeten"? Waarom was ik zo perfectionistisch? Waarom ben ik nu zo chaotisch? Wat maakt dat persoon X of Y op een bepaalde manier reageert: zoals alles weglachen, altijd naar de grond kijken, niet kunnen lachen, workaholic of perfectionistisch zijn, snel praten, niet durven praten, verlegen zijn, de overtuiging hebben niets alleen te kunnen, en zoveel meer.

Ik herken en zie hoe langer hoe meer de Trauma's in mensen en de effecten ervan. Ik merk het ook sneller op als iemand narcistische trekken vertoont en dan ben ik op mijn hoede en pas ik mijn gedrag aan. Ik heb leren herkennen wanneer ik getriggerd word en wanneer ik in Fight of Flight of Freeze schiet. En het lukt me ook steeds beter om mezelf te reguleren, om te herkennen wat er met mij gebeurd en waarom het gebeurd; om dan terug rustig te worden. Ik heb jaren gestudeerd om de reacties van mijn eigen autonoom zenuwstelsel te leren kennen en om er mee te leren omgaan. Ik heb mezelf heropgevoed en daar ben ik nog steeds mee bezig.  

Waar het bij "Trauma Door Narcisme" over gaat

Ik heb een leven lang bestudeerd wat Narcistisch misbruik met mij heeft gedaan en hoe ik daar ben uitgeraakt en dat wil ik met jou delen.  

Narcistisch misbruik raakt je tot in je diepste vezels en zonder hulp geraak je er niet uit.  

Ik wil anderen helpen die nog midden in hun stormen zitten en nog niet de hulp hebben gevonden of gekregen om hier uit te geraken. Dat is de hoofdreden dat ik mijn 

"Trauma door Narcisme Herstelprogramma" heb ontwikkeld. 

Boekenlijst en Webinar tips

  • The Body keeps the score
  • When the body says no
  • Geboeid door Narcisme
  • Deze lijst wordt zo snel mogelijk netjes gepubliceerd


Hoe bereik jij de veiligheid waar je altijd al naar verlangd hebt?   Lees mijn 3 beste  blogs waarmee je snel resultaat haalt. 

deze blog post is nog in aanbouw. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget

Mijn back-story... Hoe ben ik gekomen waar ik sta?


Mijn naam is Christine

Eenzaat, en soms gek op gezelschap, leider, duizendpoot, leergierig, groot hart, dierenvriend, creatief, kat uit de boom, bloemen, roze, bling-bling, recht voor de raap, nieuwsgierig, zon, warmte, zee, hoarder, antiek restaurateur, integer, flexibel, veerkrachtig, humor, boergondiër, hulpvaardig, geboeid door babies en kinderen, en door wat mensen doen en wat hen drijft, oplossingsgericht, buddhiste, ...

Niet de gemiddelde Trauma- en Narcisme Coach

Ik doe wat ik beloof. Ik heb een zeer grote kennis van Narcisme en de Trauma's die ze veroorzaken en ik kan jou helpen om uit jouw stormen te geraken. 

Wat een ellende toen ik een burn-out kreeg op mijn 52. 

Door problemen in mijn gezin en in mijn bedrijf ben ik ingestort. Ik ben dan gaan studeren om te weten te komen wat er met mij gebeurde en vooral, hoe ik me weer beter kon voelen: Neurofeedback, Multimodaal handelen bij ADHD, NLP Master, ICF Coaching, Mindfulness Trainer, Stress-Coach en Burn-Out-Coach, enz. 

Gelukkig ging het wat beter. Ik kon opnieuw werken.  

Met alle diploma's aan de muur en met zo'n grote impact te hebben gevoeld van wat Coaching met mij had gedaan besliste ik om mijn bedrijf te verkopen en te beginnen met Coachen. Ik heb dan business mensen gecoacht, Mindfulness trainingen gegeven en vooral loopbaanbegeleidingen gedaan (wat ik nog steeds doe en nog steeds van geniet). 

Wat een ellende, toen mijn kinderen de deur uit waren en ik mij heel eenzaam voelde in mijn huwelijk. 

Mijn grootmoeder is 94 geworden en ik bedacht me dat ik hetzelfde lot beschoren was. Ik had dus nog meer als 30 jaar te gaan. Maar in de relatie die ik had was dat geen optie. Ik kon / wou niet nog eens meer als 30 jaar op deze manier verder. 

Waar sta ik nu? Ik heb een nieuw leven opgebouwd. 

Sedert begin 2018 ben ik aan het herstellen van Narcistisch Misbruik, langzaam aan, met heel veel pijn en verdriet, vallen en opstaan, met angsten en paniekaanvallen, met fight, flight en freeze. Met wantrouwen, met voorzichtig vertrouwen, met me af en toe toch wel veilig voelen en heel dikwijls niet, met heel veel kennis opdoen over Narcisme en Trauma reacties en mij te specialiseren in Trauma- en Narcisme Coaching.  

Dit alles was mogelijk dankzij de niet aflatende steun van mijn liefdevolle en geduldige partner Rudy, van een handvol goede overgebleven vrienden, en van mijn therapeut en mijn coach. 

Ik stel mijn grenzen. Ik durf weer buiten komen en mogelijk nieuwe narcisten ontmoeten omdat ik heb geleerd hoe er mee om te gaan zonder dat ik in een trauma reactie schiet. Ik herken Trauma in anderen, ook in de narcisten die ik tegenkom. En ik wil mensen die me er om vragen helpen met al mijn kennis.   

Ga nu aan de slag met de checklist.

Laat me jou begeleiden naar rust en veiligheid. 

>